supportafdeling-team-marc

Ontmoet het team: de supportafdeling van Marc

Het supportteam van Marc vertelt je graag meer over hoe het is om bij de Visma | ProActive supportafdeling te werken. Marc zelf ziet bijvoorbeeld het klantencontact als hetgeen wat het werk het leukst maakt, maar ook als de grootste uitdaging.

“Je moet er snel achterkomen in welke staat iemand belt, zodat je daar goed mee om kan gaan. Soms is iets binnen vijf minuten opgelost en soms moet je er een collega bij betrekken om er samen uit te komen. Die variatie maakt het uitdagend én leuk.”

Wie werken er op de supportafdeling van Marc?

"Vroeger waren we één 'groot' team"

“De Visma | ProActive supportafdeling is ooit begonnen met twee mensen, waarvan ik er eentje was,” legt Marc uit. “Het team is langzaam gegroeid en nu zijn we zo groot dat Nick en ik allebei teamleider zijn. Het is mooi dat je dat bij Visma | ProActive on the job kunt leren en kunt doorgroeien. Als teamleider wil ik een luisterend oor kunnen bieden én leiding geven zonder dat mensen het gevoel hebben dat ik op hun vingers sta te kijken. Ze moeten wel de vrijheid hebben om hun eigen ding te kunnen doen en ook zelf te kunnen groeien. Dat lukt volgens mij best aardig.”

Anne is het daar helemaal mee eens. “Zeker! Ik ben enorm blij met Marc als collega. Daarnaast geeft hij me als leidinggevende veel vrijheid en respecteer ik hem heel erg. Het is fijn dat er binnen Visma | ProActive geen sterke hiërarchie is of dat mensen zich verheven voelen. Dirk (technisch directeur) ruimt ook gewoon de vaatwasser uit, Heiko (commercieel directeur) dekt ook gewoon de tafel en Marc gaat ook gewoon met de bus naar werk. Dat is goud.” Tari voegt toe: “Ook met Heiko en Dirk kan je gewoon een praatje maken. Het is echt fijn om op die manier te werken.”

Tari is bij Visma | ProActive komen werken dankzij Nick. Ze waren al bevriend en nu werken ze ook samen. “Ik wilde graag wat nieuws proberen en Visma | ProActive bood kansen in een nieuwe sector. Daarom heb ik alles uit de kast gehaald om me te ontwikkelen en daar kreeg ik ook de ruimte voor. Je wordt niet gestraft als je iets niet meteen weet of als je iets verkeerd doet. Iedereen is begripvol en behulpzaam.”

Dit Visma | ProActive supportteam is echt Better Together

Marc: “Ik ben heel blij dat we een team hebben waarbij de neuzen dezelfde kant op staan. We hoeven elkaar niet aan te sporen om dingen voor elkaar te krijgen, want iedereen heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. De luxepositie die ik heb omdat iedereen gewoon zijn ding doet, dat niemand te beroerd is om een stapje harder voor elkaar te lopen, is echt geweldig.” Tari voegt toe: “Als een ander een slechte dag heeft of als iemand met een hele moeilijke vraag bezig is, vind ik het niet erg om nét wat harder te werken. Ik weet dat ze dat ook voor mij zouden doen. Je doet je best voor je team en daardoor uiteindelijk ook voor jezelf, omdat er anders veel werk blijft liggen. Ik vind het niet erg om wat meer tickets weg te werken om de werklast voor het team te verminderen. Goed samenwerken is ook wel echt een doel dat we als afdeling hebben.”

Anne: “We lopen hard, zeker voor elkaar, maar ook vooral voor de klant. Samenwerken is enorm belangrijk, omdat de Spend Cloud ondertussen zo groot is, dat je niet meer alles kunt weten in je eentje. We moeten kennis met elkaar delen om snel kwalitatieve hulp te kunnen bieden. Snel schakelen is echt noodzakelijk. Soms vind ik het moeilijk om een klant ‘met liefde over de schutting te gooien’ naar het andere Support Consultant team, maar die persoon kan een klant dan beter helpen. Het voelt alsof het jammer is, maar eigenlijk is het helemaal niet erg. Het is juist fijn dat wel op elkaars expertise kunnen rekenen.”

Niet alleen de efficiënte samenwerking is noemenswaardig, maar ook de sfeer die er op de supportafdeling hangt. “Het is gewoon echt een leuk team,” vertelt Tari. “We zitten ondertussen op een level waarin iedereen goed met elkaar kan opschieten, op werkgebied maar ook persoonlijk. Als er gewerkt moet worden, gaan we keihard aan het werk, maar er is ook genoeg tijd om grapjes te maken en lekker te babbelen.”

En buiten werktijd?

Marc maakt in zijn vrije tijd muziek en bouwt gitaareffecten. Op de supportafdeling is muzieksmaak dan ook vaak een hot topic. Anne is iemand die buiten werktijd ook graag over de Spend Cloud praat met klanten waar ze persoonlijk ook klant is. “Heel nerdy.” Als ze bijvoorbeeld een nieuwe bril koopt bij een van de Visma | ProActive klanten, heeft ze het graag met de medewerkers over hoe ze het declareren in de Spend Cloud app vinden. “Iemand was een keer zo blij met onze software, dat ze me een gratis canvastas met hun logo erop gaf!” 

Tari brengt ook buiten werktijd graag tijd door met zijn collega’s. Met Anna trainen in de gym en met Nick is hij nog steeds sterk bevriend. Wat hij vooral benoemt, zijn de Visma | ProActive feestjes. “Met de hele afdeling gingen we vaak nog naar een café aansluitend op de vrijmibo, maar ook de online borrels zijn gezellig. Het is juist mooi dat je dan de kans krijgt om met collega’s te spreken buiten je afdeling. De feestjes zijn onvergetelijk, lopen altijd uit op gekkigheid, en het jaarlijkse uitje is ook supergezellig.” Als Tari één advies zou mogen geven, is dat: “Elk feestje dat je mee kan maken, moet je ook meemaken. Je ziet je collega’s meer dan je familie en vrienden en bouwt toch een band op. Juist op een feestje leer je elkaar van een andere kant kennen en dat is gezellig.”

Wat vind je belangrijk in je werk als Support Consultant bij Visma | ProActive?

“Ik doe altijd mijn best om mensen op hun gemak te stellen, zodat klanten met een goed gevoel naar huis gaan en collega’s overal met me over kunnen praten,” zegt Marc. “Dan kan ik die vertrouwenspersoon zijn die collega’s nodig hebben. Dat is wat de human touch voor mij inhoudt. Ja, we maken software die helpt automatiseren en dus lijkt de menselijkheid te verdwijnen, maar ik probeer die balans echt te bewaken. Dat menselijke contact vind ik zelf ontzettend belangrijk, en de klanten ook.”

Anne heeft ook een principe waar ze in haar werk heel sterk aan vasthoudt. “Bij ieder telefoontje en mailtje bedenk ik: zou ik hier blij van worden? Kan ik met dit antwoord uit de voeten? Komt het vriendelijk op me over? Daar ben ik me heel bewust van en ik probeer overal voor de volle 100% achter te staan.” En zoals je hierboven kon lezen, vindt Tari het ontzettend belangrijk om als team zoveel mogelijk tickets te kunnen wegwerken, ook als je daarvoor een stapje extra moet zetten. “Je moet op elkaar kunnen bouwen, ook als je een keer een slechte dag hebt.” Daar doet hij zijn best voor.

Waarvoor kom jij je bed uit?

“Ik ben ontzettend trots op Visma | ProActive en draag ik daar graag aan bij. Ik mag het management op persoonlijk gebied ook heel erg. Zij leggen hun ziel en zaligheid in het bedrijf en daardoor loop ik toch altijd iets harder. Maar, waar ik het meeste voldoening uit haal, is om de verwachtingen van klanten te overtreffen,” antwoordt Anne stellig. “Door me te verplaatsen in de klant, lukt dat vaak. Ik word gewoon blij van het blij maken van andere mensen.” Daar sluit Tari zich bij aan: “Ik ben blij, als de klant blij is. We doen ontzettend dankbaar werk.”

“Aan de ene kant maakt het klantencontact de functie voor mij de moeite waard,” vertelt Marc. “Als je iemand aan de telefoon hebt, krijg je direct feedback en kun je meteen het verschil maken. Iemand teleurstellen is jammer, maar vaker dan niet kun je mensen daadwerkelijk verder helpen met de mooie functionaliteiten die we hebben.” Dat is toevallig iets dat Tari het moeilijkst aan zijn functie vindt, mensen moeten teleurstellen. “Ik doe er altijd alles binnen mijn macht aan om een oplossing te vinden. Als een klant een hele specifieke wens heeft en het kan niet geregeld worden, dan moet je ze helaas toch een slechte boodschap geven. Elke ticket, elk telefoontje probeer ik alles te geven.”

Anne is het tegelijk wel en niet met Marc eens. “Het klantencontact waardeer ik sowieso, maar iemand verder kunnen helpen met een vette feature die we hebben geïmplementeerd, is nog leuker. Problemen pak ik graag bij de oorzaak aan, ik wil echt een passende oplossing kunnen bieden. Daar word ik blij van.” 

Iets dat Tari belangrijk vindt om te benoemen, is de ruimte die je bij Visma | ProActive hebt om je te ontwikkelen. “Met de werkervaring die ik heb, kan ik ondertussen ook projecten oppakken die buiten mijn dagelijkse werkzaamheden vallen. Denk aan het gereedmaken en testen van nieuwe koppelingen. Er is genoeg ruimte om je ambities aan te geven en om door te groeien en dat is mooi.”

"Trots op hoe ver we gekomen zijn"

Daarnaast heeft Marc natuurlijk nog andere inzichten als teamleider. “Aan de andere kant ben ik heel trots op hoe mijn afdeling zich ontwikkeld heeft. Iedereen kan zelfstandig aan de slag, omdat ze in hun eigen kracht hun ding kunnen doen. We hebben allemaal de ruimte om een eigen werkwijze aan te houden en daardoor optimaal te kunnen presteren. Sommige mensen willen veel rust en vrijheid, zodat ze kunnen focussen. Anderen bespreken dingen eerst graag en werken nauw samen, en dat kan allemaal. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en die kunnen echt tot bloei komen.” 

“Het zelfstandiger worden geldt trouwens ook voor klanten,” voegt Marc toe. “Klanten hebben nu bijvoorbeeld veel meer keuze in hoe ze benaderd willen worden en wat voor soort ondersteuning ze nodig hebben. We zijn natuurlijk bereikbaar via de telefoon, maar voor klanten die liever zelf dingen uitzoeken en oplossen, is er nu de Spend Cloud Portal. Daarmee kunnen ze zelf optimaliseren in welke mate ze dat willen en kiezen ze zelf hoeveel hulp ze daarbij van ons nodig hebben. Zo kunnen we klanten toch de aandacht blijven geven die ze nodig hebben, zonder dat we twee keer zoveel personeel nodig hebben. Genoeg om trots op te zijn dus!”

Lijkt het jou wat om met Marc, Anne en Tari te werken?

Vergeet dan niet een blik te werpen op de Visma| ProActive vacatures! Tijdens de borrels en evenementen kom je ze sowieso tegen, op welke afdeling je ook werkt.

Benieuwd naar de openstaande vacatures?

Bekijk alle opties op de vacaturepagina. We spreken je graag!

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.