Visma-Proactive-consultancy-medewerkers

Ontmoet de afdeling: Consultancy

Wat doet een Visma | ProActive Consultant eigenlijk? Ze begeleiden klanten bijvoorbeeld bij het proces van de Spend Cloud installeren en doorvoeren.

“Zo kom je met veel verschillende mensen in aanraking en verveelt het werk als Consultant nooit,” vertelt Pieter Bas, teamlead van Team Players. Lisa, Consultant bij Team Building, vult aan: “Wat het werken als Consultant bij Visma | ProActive leuk maakt, is dat je veel vrijheid en vertrouwen krijgt.”

Waarom zou je als Consultant bij Visma | ProActive willen werken?

Pieter Bas is meteen na zijn studie op een Visma | ProActive vacature gestuit. “In 2014 solliciteerde ik voor de Consultancy functie. Tijdens het proces wist ik altijd waar ik aan toe was en ik kreeg snel terugkoppeling. Die werkwijze beviel me. Het indiensttredingstraject verliep soepel. Lars (die inmiddels is uitgegroeid tot Customer Services Director) heeft me ingewerkt en ik kan me niet eens meer voorstellen dat ik hem vroeger mijn mails liet nalezen voordat ik ze naar klanten stuurde. Nu handel ik Spend Cloud implementaties natuurlijk volledig zelfstandig af en geef ik zelfs leiding aan een van de twee Consultancy teams.”

“Ik kreeg via via een Visma | ProActive vacature doorgestuurd,” vertelt Lisa. “Toen ik die tekst las, dacht ik meteen ‘dit is iets dat ik zou kunnen en me heel leuk lijkt’. Ik solliciteerde direct. De assessment tijdens het tweede gesprek maakte me nerveus, maar alles is goed gegaan. Mijn werkervaring sloot niet helemaal aan, dus het was fijn dat Visma | ProActive vertrouwen in mijn kunde en leergierigheid had, genoeg om me aan te nemen. Sinds ik in 2018 in dienst kwam, heb ik veel praktijkervaring opgedaan, zodat ik genoeg kennis heb van Consultancy, financiën en inkoopsystemen bijvoorbeeld om de Spend Cloud te implementeren. Ik ben echt trots op de kwaliteit van de dienstverlening die we met de gehele Consultancy afdeling bereiken.”

Hoe gaat het er op de Consultancy afdeling aan toe?

Consultancy is verdeeld in twee teams: Team Players en Team Building. “We doen veel samen als afdeling,” vertelt Pieter Bas. “Iedere vrijdag hebben we bijvoorbeeld een gemeenschappelijke meeting om de afdelingsdoelen te bespreken.” Lisa noemt ook het koffiemoment. “Een meeting om met thuiswerkende collega’s in contact te blijven, het te hebben over theezakjesvragen, over het weekend, over wat je de avond ervoor gegeten hebt. Zo blijft de ‘human touch’ erin.” 

Iedere twee maanden kijkt de gehele Consultancy afdeling welke processen beter kunnen, welke projecten gedaan zijn en of iedereen zich kan vinden in de documentatie. “We delen kennis en bepalen de koers voor de komende twee maanden,” zegt Pieter Bas.  “We kijken naar hoe we ons als afdeling en als team willen ontwikkelen,” vult Lisa aan. “Tijdens teammeetings gebruiken we een gepersonaliseerde reflectietool om daar richting aan te geven. En natuurlijk spreken we elkaar tijdens de teamdagstarts of als je hulp nodig hebt. Er is altijd iemand bereid om met je mee te denken.” 

Pieter Bas: “De sfeer in beide teams is goed en er is een gezonde competitie tussen de teams. We maken altijd grapjes met en tegen elkaar. Daarnaast is het toch ook een individualistische functie als Consultant. Je werkt aan je eigen projecten en regelt zelf contact met klanten, leveranciers, accountmanagers, developers, consultants bij Visma, enzovoort. Hoe je dat precies regelt, is je eigen verantwoordelijkheid. Je bepaalt ook zelf of je thuiswerkt of niet. Dat is relaxt aan deze functie.”

Waar kijkt een Visma | ProActive Consultant het meest naar uit?

Voor Pieter Bas springt de afwisseling van het werk als Consultant eruit. “Die diversiteit is top. De collega’s zijn gezellig, het werk is leuk. Daardoor blijf ik zo lang bij Visma | ProActive werken. Vaak neem je een ‘kijkje in de keuken’ bij klanten en leveranciers tijdens een implementatietraject. Dan zie ik dat het gras aan de andere kant niet groener is. Als ik mijn functie vergelijk met hoe het er op een administratieve afdeling aan toe gaat, past dit me veel beter.” 

Het meest memorabele dat Pieter Bas bij Visma | ProActive heeft meegemaakt, is een enorme presentatie. “Ik heb wel eens aan een zaal met 110 mensen uitgelegd hoe je in de Spend Cloud kosten kunt declareren. Dat was een hele bijzondere klanttraining.” Waar hij het meest trots op is, is de manier van werken bij Visma | ProActive. “We hebben een laagdrempelige en proactieve manier van werken, met elkaar en in samenwerking met de klant. Je weet altijd waar je aan toe bent. ‘Don’t sell sh*t’ is niet voor niets een van de kernwaarden. Als iets niet kan, dan zeg ik het ook gewoon eerlijk tegen de klant. Dat is echt een mooie manier van werken.”

“Het is leuk om met verschillende organisaties in aanraking te komen, nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe werkwijzen te ontdekken,” zegt Lisa. “Daar leer ik veel van en het is interessant.” Pieter Bas vult aan: “Het verbreedt je horizon en maakt je wereld tegelijk kleiner, omdat je steeds meer dingen herkent, zoals hoe klanten hun declaratieproces inrichten.”

En buiten werktijd?

Over nieuwe dingen gesproken, Lisa en Pieter Bas ontdekken allebei graag nieuwe hobby’s. Pieter Bas doet aan allerlei sporten. “Ik heb eigenlijk te veel hobby’s. Wielrennen, hardlopen, fitnessen, golfen. Ik heb een vaarbewijs en ben momenteel bezig mijn motorrijbewijs te halen.” Lisa houdt juist van koken, meubelmaken, klussen, en ze is bezig met een cursus elektrotechniek en het co-hosten van een podcast. “Bij Pan Asian Connections co-host ik een podcast waarin we boeken bespreken die Aziatisch-Westerse vraagstukken raken.” Meer over die podcast en de boekenclub, vind je hier.

Lisa en Pieter Bas zoeken collega’s

Lijkt het je leuk om deel uit te maken van Consultancy Team Building of Team Players? Of is Consultancy niet jouw ding en zie je Lisa en Pieter Bas liever tijdens de vrijdagmiddagborrels, Cooking in the Cloud, fietstochten en andere uitjes? Bekijk vooral de vacaturepagina en wie weet spreken we je binnenkort. Meer van de sfeer van Visma | ProActive kun je proeven op de Facebook en Instagram accounts.

Inmiddels hebben Lisa en Pieter Bas allebei een nieuwe functie binnen Visma | ProActive. Pieter Bas is Customer Services Manager en Lisa heeft zijn functie als Teamlead Consultancy overgenomen. Nogmaals gefeliciteerd allebei!

Lijkt het jou wat om met Pieter Bas en Lisa te werken?

Werp dan een blik op de Visma| ProActive vacatures. Tijdens Cooking in the Cloud, sportevenementen en het jaarlijkse bedrijfsuitje en op kantoor kom je ze sowieso tegen. Zien we je binnenkort op kantoor?

Benieuwd naar de openstaande vacatures?

Bekijk alle opties op de vacaturepagina. We spreken je graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *