Foto-afscheid-heiko-met-dirk-en-lars

Ontmoet het team – Heiko van de Visma Board

Heiko is en blijft een van de oprichters van Visma | ProActive, maar hij is inmiddels ook al twee jaar Business Area Director bij Visma.

Wat houdt zijn nieuwe functie in? Wat is het leukst aan samenwerken met een Visma Board? En komt hij nog wel eens over de vloer bij Visma | ProActive? Dat vertelt Heiko je graag in deze blog.

Benieuwd hoe Heiko het vond om het Management Team van Visma | ProActive te vormen, samen met zijn broer Dirk, en Lars? Dat lees je in de ‘Ontmoet het management team’-blog.

Wat betekent het om Visma Business Area Director te zijn?

Houd je vast voor een technische uitleg van Heiko’s functie. Daarna duiken we in vragen zoals: ‘Hoe ziet je dag eruit?’ en ‘Waar ben je het meest trots op?’.

Heiko: “Ik ben tegenwoordig Business Area Director binnen een van de vier segmenten waar Visma uit bestaat. Het gaat in ‘mijn’ business area om zo’n 30 bedrijven, waarbij ik momenteel 15 bedrijven ondersteun. Dit zijn bedrijven die ERP-add ons (zoals de Spend Cloud) leveren binnen het Visma MLE segment (MLE: medium to large enterprises). ERP-add ons zijn software die bijvoorbeeld boekhoudprogramma’s voedt met alleen factuurherkenning of zelfs het volledige Purchase to Pay proces. Alle bedrijven in dit segment hebben een eigen directie en ik zit in de Visma Board die hen ondersteunt. Officieel vertegenwoordig ik Visma naar die bedrijven toe. Het is daarbij belangrijk dat ik ervoor zorg dat alle processen gewoon door kunnen gaan en dat we de juiste doelen stellen samen.”

Hoe ziet een dag als Business Area Director eruit?

Grote kans dat je na bovenstaande uitleg nog steeds geen idee hebt van wat Heiko dan precies doet. Gelukkig heeft hij een antwoord. “Er is niet echt een gemiddelde dag voor mij. Mijn dagen zijn juist heel verschillend en dat maakt het werk extra leuk. Veel van mijn dag bestaat uit vergaderen. Ik haal het meeste energie uit gesprekken met management teams van ‘mijn’ bedrijven. Dagelijks komt mijn functie erop neer dat ik gesprekspartner ben van managing directors zoals Lars van Visma | ProActive. Dan hebben we het over hoe het gaat binnen de club.”

Heiko gaat ook regelmatig langs ieder van ‘zijn’ Vismabedrijven voor vijf jaarlijkse meetings. “Tijdens die vergaderingen bespreken we bijvoorbeeld dingen die me opvielen vanuit financiële rapportages, budgetten, de groei van het bedrijf, ontwikkelingen in de markt, de software zelf, langetermijnplannen en HR-vraagstukken.”

“Daarnaast ben ik betrokken bij het kopen van nieuwe bedrijven,” gaat Heiko verder. “Verder geef ik af en toe interviews vanuit Visma Nederland en help ik met het organiseren van MD Connect. Dat is een evenement waarbij de Managing Directors van alle Visma-bedrijven samenkomen om elkaar op de hoogte te houden van wat er speelt.”

Wat maakt het leuk om Business Area Director te zijn?

“Het is leuk om mee te kijken met allerlei verschillende Vismabedrijven. Daar leer ik enorm veel van,” vertelt Heiko. “In de afgelopen 25 jaar heb ik een reis meegemaakt vanaf een bureau dat Dirk in elkaar heeft geknutseld, naar een bedrijf dat nu onderdeel is van Visma. We zijn ooit begonnen met alles zelf doen, teams opbouwen, een bedrijf opbouwen, en onderdeel zijn van de Visma Board is nu mijn volgende hoofdstuk in die reis. Zo blijf ik leren en dat is leuk.”

Foto-afscheid-heiko-met-lars

Ben je nog steeds “overbodig”?

In de vorige blog gaf Heiko aan dat hij als Managing Director het minst belangrijk was van iedereen, omdat hij bijna overbodig is als iedereen goed aan de bak is. Is dat nu nog steeds zo? “Eigenlijk wel,” antwoordt Heiko. “Op de korte termijn ben ik nog steeds de persoon die het meest overbodig is. Er wordt geen deal minder gesloten als ik er een dag niet ben.”

“Maar, ik krijg het wel voor elkaar om samen met andere mensen bedrijven op de lange termijn beter te maken. Het management van een Vismabedrijf bepaalt de koers en ik denk graag mee. Ik vind het heel leuk om vragen te mogen stellen over die koers, om mensen aan te zetten tot denken. Meestal komen we dan tot een scherpere variant van het idee dat al bestond, zodat we met elkaar net een iets beter plan maken en toch een procentje extra verbetering aan brengen.”

Hoe is Heiko’s contact nu met Visma | ProActive?

Heiko: “Natuurlijk heb ik regelmatig contact met mijn broer Dirk, de CTO. En ik heb uiteraard veel contact met Managing Director Lars, formeel en informeel. Het blijft altijd een bijzondere club voor mij, dus dat contact verwatert niet zomaar. Ook als ik Bij Visma | ProActive op kantoor ben, maak ik tijd vrij voor een praatje met oud-collega’s.”

Waar kun je na een jaar als Business Area Director trots op zijn?

“Het eerste dat me te binnen schiet is de overdracht van mijn rol naar Lars,” vertelt Heiko glunderend. “Dat is heel soepel verlopen en hij heeft de functie heel goed opgepakt. Hij kleedt het op zijn eigen manier in en dat vind ik mooi om te zien. Daarnaast ben ik trots op de plek die ik nu binnen Visma heb. Dat past me heel goed. Natuurlijk zijn financiële resultaten altijd leuk, maar het gaat niet alleen om de euro’s.”

Alpe D’HuZes 2024: nog iets om trots op te zijn

Heiko is iemand die zichzelf graag uitdaagt, op werk en privé. Hij gaat regelmatig sporten met zijn broer Dirk: skiën, kitesurfen, hardlopen. Ook fietst Heiko veel, meestal om zijn hoofd leeg te maken na een lange dag werken, maar tegenwoordig ook om te trainen voor het Alpe d’HuZes evenement. Ben je benieuwd waarom Heiko maximaal zes keer 1100 meter een berg op wil fietsen? En wat Alpe d’HuZes precies inhoudt? Dat lees je op zijn website. Daar kun je trouwens ook een donatie doen voor de 2024 editie.

Benieuwd hoe het is om met Heiko en de ProActivians samen te werken?

Lees dan verder in de andere ‘Ontmoet het team’-blogs of bekijk de openstaande vacatures. Solliciteren is heel simpel: stuur je cv in en Fennie of Veronica nemen binnen vijf werkdagen contact met je op. Spreken we je binnenkort?

Visma-ProActive-Kantoor

Lijkt het jou wat om met Heiko, Dirk en Lars te werken?

Vergeet dan niet een blik te werpen op de Visma| ProActive vacatures! Op kantoor kom je ze sowieso tegen. Ben jij er de volgende ExGezVrijMiBo bij?

Benieuwd naar de openstaande vacatures?

Bekijk alle opties op de vacaturepagina. We spreken je graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *