solliciteren-visma-proactive

Hoe is het om te solliciteren bij Visma | ProActive?

Twee van de nieuwste ProActivians hebben hun proeftijd ondertussen met vlag en wimpel afgerond.

Daniël (rechts) en René (links) vertellen je graag meer over hoe dat was en welk proces daar naartoe heeft geleid. Solliciteren bij Visma | ProActive is namelijk spannend, maar helemaal niet eng en zeker niet moeilijk.

Waarom zou je solliciteren bij Visma | ProActive?

Daniël was op zoek naar een baan en kwam Visma | ProActive toevallig tegen in een advertentie op Facebook. René zag ons op LinkedIn tussen de vacatures voor Product owner staan. Hij vertelt: “Het was de functie die ik zocht binnen het vakgebied waar ik interesse in had, software. Het was een mooie kans. Ik kende Visma | ProActive nog niet. Na het lezen van de vacaturetekst, heb ik meteen doorgeklikt. Ik wilde gelijk meer informatie over het bedrijf.”

De vacaturetekst voor customer service medewerker sprak Daniël meteen aan. “De tekst was leuk en pakkend, zoiets had ik nog niet eerder gezien. Het zat goed in elkaar en ik dacht meteen, waarom zou ik niet solliciteren bij Visma | ProActive? In de tekst werd gelijk duidelijk dat het bedrijf geen doorsnee klantenservice heeft, geen bandjes en vragenlijsten. Daardoor werd ik benieuwd hoe die afdeling dan wel werkt. Op de site stond informatie die mijn keuze om te solliciteren bij Visma | ProActive alleen nog maar meer bevestigde.” 

Datzelfde gold voor René. “De vacature op LinkedIn heb ik meteen bewaard. De Visma | ProActive website was ook voor mij een stukje bevestiging. Ik was benieuwd naar de focus en de visie van het bedrijf. Of er gestructureerd gewerkt wordt en wat de relatie met Visma was. In de vacaturetekst zelf sprak de menselijke kant me aan. De focus lag niet op kwalificaties en targets halen. Het lag op aandacht voor jou als persoon. De mindset ‘we gaan het gewoon doen’ kwam duidelijk naar voren. De openheid, de ‘no bullshit’-cultuur, de gezelligheid. En als er iets fout gaat, lossen we het op, nemen we verantwoording en pakken we door. Dat past mij heel goed.”

Hoe verliep het sollicitatieproces bij Visma | ProActive?

“Het solliciteren ging me goed af,” vertelt Daniël. “Het contact met Fennie van Human Capital was goed. Ik werd snel gebeld nadat ik mijn cv had opgestuurd. De reactie was gelijk enthousiast. Ze vond mijn motivatiebrief leuk en wilde wel een gesprek inplannen. Ik was verrast door die positieve reactie en de snelheid van reageren. Dat maakte het echt een positieve ervaring.” 

Dat herkent René: “Bij mij ging het ook heel snel allemaal. Het was zo’n efficiënte en positieve ervaring, dat ik me bijna niet kon voorstellen dat het echt was. Ik vroeg me af of het wel klopte, omdat sollicitatiegesprekken vaak een beetje vaag blijven en moeilijk zijn. Bij Visma | ProActive is de communicatie naar binnen en buiten recht toe recht aan. Je weet altijd waar je staat. Dingen worden gewoon benoemd en als je ergens over twijfelt, kun je het daarover hebben. Feedback wordt heel goed ontvangen en er wordt ook wat mee gedaan. Door de hele interactie tijdens het sollicitatieproces voelde ik me gewaardeerd en serieus gekomen. Dat zie je niet vaak.”

Hoe waren de sollicitatiegesprekken met de ProActivians?

René vertelt dat een sollicitatiegesprek natuurlijk altijd spannend is, maar bij Visma | ProActive was het heel open en vrij. “Je merkt meteen dat er tussen de regels door gelezen wordt. Visma | ProActive kijkt verder dan wat er op papier staat. Ze kijken naar waar je potentie en ambitie ligt. Ook hier merk je die menselijkheid. Ik heb een achtergrond in marketing, dus een stap naar Product owner moet je wel voor je zien als bedrijf. In beide gevallen ben je bezig met data en klantgerichtheid. Dat vertaalt zich goed naar de functie die ik nu bij Visma | ProActive heb.”

Ook Daniël vond het spannend, onder andere omdat het zijn eerste online sollicitatiegesprek was. “Fennie en Nick (teamlead support) gaven me vrij snel het gevoel dat ik gewoon kon zeggen wat ik dacht. De focus lag niet op ‘je gaat dit doen en deze cijfers moet je scoren’. Het was echt een kennismaking. Ze vragen eerder naar wie je bent en wat je graag doet. En er is ruimte om dat ook aan hen te vragen. De sfeer was heel relaxt. Ook het tweede gesprek met Lars (Customer Services Director) en Mark (Teamlead Support Consultants) ging goed.”

Wat doe je tijdens je tweede gesprek?

Tijdens je tweede sollicitatiegesprek bij Visma | ProActive krijg je altijd een opdracht. Dat klinkt heftig, maar dat is het helemaal niet. Daniël vertelt: “Ik vond het spannend, omdat ik niet wist wat ik moest verwachten, maar ik werd gelijk gerustgesteld. Het gaat niet om dat je de opdracht zo goed en snel mogelijk afrondt. Je moet gewoon laten zien wat je werkwijze is en welke stappen je maakt. Natuurlijk wil je dat alles lukt, maar het is oké als het niet zo is.” 

René heeft naast een opdracht ook de samenwerking met Dirk (Chief Technological Officer) en Macha (Product Owner) getest. “Je merkt meteen dat het niet gaat om dat je alles goed doet. Het gaat over wie je bent en hoe je werkt. Zo lang je maar transparant communiceert over je denkwijze en rustig blijft, is het goed. Doorvragen is voor een functie als Product owner ook heel belangrijk. Dat ging allemaal goed.”

Hoe kijk je terug op het sollicitatieproces bij Visma | ProActive?

Daniël: “De hele ervaring van solliciteren was erg prettig. Alles straalde meteen uit hoe het bedrijf in elkaar steekt. De informele cultuur merk je al tijdens de gesprekken. Het was heel positief. Je bent continu met gelijkgestemden in gesprek en dat is bij veel bedrijven anders. Iedereen krijgt een kans. Er wordt gekeken naar wie je bent, je motivatie. En naar wat jij van de functie vindt en hoe je erin staat. Er werd heel enthousiast gereageerd op de carrièreswitch die ik ging doen. Meestal krijg je juist de vraag ‘weet je wel zeker dat je dit kan?’. Het was gelijk ‘wat leuk dat je dit wil gaan doen.’ Blijf het vooral doen zoals het nu gaat. Op die manier haal je het beste eruit!”

Hoe ziet je eerste werkdag eruit?

“Ondanks dat het sollicitatiegesprek online was, kon ik wel meteen op kantoor aan de slag. De eerste week werd ik begeleid door Nick en Sebas, en daarna kreeg ik Anna als buddy. Dat was heel fijn,” vertelt Daniël. Ook René vond het inwerkproces fijn. “Ik heb ook gelijk veel op kantoor gewerkt. Lisa is heel betrokken als buddy en stelt goede vragen, op werkgebied en ook persoonlijk. Het was leuk om het met haar over vakantieplannen te hebben. En het was fijn dat ze er was om op terug te vallen. Ik vond mijn weg snel en het is mooi om te zien dat alle collega’s zo betrokken zijn.”

Hoe is het nu om bij Visma | ProActive te werken?

René: “Tijdens het sollicitatiegesprek merkte ik al dat Visma | ProActive heel anders is dan de bedrijven die ik gewend ben. De mensen staan echt op de eerste plaats. Iedereen communiceert open en nooit op een nare manier. Ook mooi om te zien hoe iedereen samenkomt tijdens het bedrijfsweekend.”

“Het onboarding plan was erg fijn. Ik ben bijvoorbeeld mee geweest naar een klant. Daar zie je hoe gesprekken met hen eraan toe gaan. En je leert ze kennen. Bij de supportafdeling heb ik ook een kijkje kunnen nemen. Daarnaast heb ik inhoudelijke meetings bijgewoond om meer bekend te worden met de Spend Cloud. We krijgen bijvoorbeeld ook een vrijwillige online boekhoudingscursus van een collega. Zo kunnen we ons inleven in de software die we maken. Het aanreiken van handvatten wordt echt goed gedaan. Je hand wordt tijdens de onboarding niet constant vastgehouden, zodat je de vrijheid hebt om je eigen weg te zoeken. Dat stimuleert en activeert ook. Mooi dat mensen zichzelf kunnen zijn op deze manier.”

Solliciteren bij Visma | ProActive: Daniël en René zoeken collega’s

Daniël en René waren goed op tijd voor het Visma | ProActive bedrijfsweekendje. Daar hebben ze enorm van genoten zoals je op de foto’s op Facebook en Instagram kunt zien. Wil jij er ook bij zijn tijdens het volgende Visma | ProActive feestje? Werp dan snel een blik op de vacaturepagina en wie weet zien we je volgende vrijdagmiddagborrel!

Lijkt het jou wat om met Daniël en René te werken?

Vergeet dan niet een blik te werpen op de Visma| ProActive vacatures! Tijdens het jaarlijkse bedrijfsuitje en op kantoor kom je ze sowieso tegen. Bij jij bij de volgende ExGezVrijMiBo?

Benieuwd naar de openstaande vacatures?

Bekijk alle opties op de vacaturepagina. We spreken je graag!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *