visma-proactive-back-office

Ontmoet het team: Back Office

Benieuwd wie de leuke uitjes, feestjes, lunches, administratie en veel meer verzorgt? Catelijne vertelt je graag over haar rol bij Visma | ProActive als Back Office.

Cat is in 2012 in dienst gekomen als office manager en is in de tussentijd met de afdeling Operations meegegroeid. “We hebben een hoop meegemaakt samen,” vertelt Cat trots, “maar Visma | ProActive is nog steeds de beste organisatie waar ik ooit heb gewerkt. Ondanks de veranderingen is de bedrijfscultuur wel hetzelfde gebleven, een plat bedrijf waarin je met iedereen een praatje kan maken en een biertje kan drinken.”

Wat is de grootste verandering die je hebt meegemaakt bij Visma | ProActive?

“Een van de dingen die het meest is verandert in tien jaar, is dat er tegenwoordig veel meer vrouwen bij Visma | ProActive werken. Dat geldt voor alle afdelingen trouwens, dus ook bij development. Ik was een beetje bang dat de bedrijfscultuur daardoor zou veranderen,” zegt Cat voorzichtig, “maar dat is niet gebeurt. Alle ProActivians, onafhankelijk van geslacht, zijn recht voor hun raap en kunnen zelf ook tegen kritiek. Iedereen kan opbloeien in de open cultuur die we hebben.” Zelf is Catelijne trouwens ook een beroemde en beruchte vrouw, die bekend staat als Mama ProActive.

Waar komt de titel ‘Mama ProActive’ vandaan?

Vroeger was Cat dus een van de weinige vrouwen binnen het bedrijf. “Ik was de enige moeder, dus zorgde ik voor iedereen. Een van de jongste medewerkers toentertijd heeft me die bijnaam gegeven. ‘Mama ProActive moet blijven.’ Het zit in mijn aard, maar ook vanuit die titel die ik kreeg, ontferm ik me over iedereen. Vanuit mijn persoonlijkheid ben ik zorgzaam en zorg ik graag dat iedereen tevreden is.” Dat merk je bijvoorbeeld in de zorgvuldig samengestelde lunches, de voorbereidingen voor vrijdagmiddagborrels, de uitjes, de slingers voor jarigen, in alles.

Waarom doe je na tien jaar nog steeds wat je doet?

“Dirk (CTO) en Heiko (Commercieel Directeur) hebben vanaf het ontstaan van het bedrijf de cultuur gemaakt en dat is waarom ik hier nog steeds ben. Alle ProActivians hebben interesse in elkaar en er heerst echt een behoefte om dingen samen te doen en uitjes te hebben. Het organiseren van leuke dingen valt onder mijn takenpakket, maar ik vind het uit mezelf ook leuk om te doen. Dus dat was zeker een win-winsituatie. Als pietje precies levert het de nodige stress op, maar ik ken het bedrijf en ik weet wat iedereen leuk vindt. Het is dankbaar werk.”

Ook buiten het kantoor zoeken Cat en de ProActivians elkaar op

Cat is een enthousiast onderdeel van de vaste ‘Cooking in the Cloud’-kern. “Het koken met collega’s vind ik echt geweldig, zelfs al is het online. Ik vind het zelf al heerlijk om te koken, want dan ontspan ik echt. Met collega’s is het nog gezelliger. Daarnaast borrel ik regelmatig met andere ProActivians die in de buurt wonen. Dat is het leuke aan Visma | ProActive, dat we elkaar buiten werk om kunnen en willen opzoeken.”

Hoe is het werken op de afdeling Operations?

De Visma | ProActive Back Office maakt deel uit van de afdeling Operations. Dat betekent dat Catelijne ook samenwerkt met onder andere Finance en Human Capital. Die samenstelling is nog redelijk nieuw. Cat: “We hebben veel wisselingen doorgemaakt en voor de huidige samenstelling hebben we echt gekeken naar wie waar goed in is. Op basis daarvan heeft iedereen een eigen taakomschrijving, in plaats van dat er een hele strakke verdeling is per persoon. Het is fijn dat de afdeling en het bedrijf daarvoor openstaan, want daar worden we samen sterker van.”

Iets dat Cat in haar eigen werk erg waardeert, is de orde die ze zelf en samen met de afdeling kan creëren. “We brengen steeds meer structuur aan in Operations processen. Dat is voor mij persoonlijk heel belangrijk, zodat ik per dag tijd om te focussen kan inplannen. Het is echt fijn dat ik van tevoren een planning kan maken die niet heel strak hoeft te zijn. Er is ook ruimte voor een slechte dag en mijn collega’s zijn er dan om me te ondersteunen.” 

“We zijn er als afdeling nog niet, maar de voortgang die we geboekt hebben is onmiskenbaar. Met de ondersteuning en het begrip die we krijgen, kunnen we ons als afdeling Operations blijven ontwikkelen. Ondanks dat echt niet al mijn taken ontzettend leuk zijn, werk ik iedere dag met plezier. En we hebben de processen om al het werk gedaan te krijgen. Dat werkt prettig. Het is mooi om te zien dat we kunnen leren van fouten en blijven verbeteren.”

“De verbazing van gisteren”

Iets dat de afdeling Operations kenmerkt is ‘de verbazing van gisteren’. “Bij de dagstart benoemen we die en dat levert leuke momenten op. Het is ook een soort grappig ritueel dat we onze staat van zijn een cijfer geven, zodat we van elkaar weten waar we aan toe zijn. Dus bijvoorbeeld een 7/10 als je slecht geslapen hebt. En natuurlijk delen we wat er voor de dag op de planning staat.”

“Ik kijk het meest uit naar mensen blij maken”

Waar Catelijne het meeste voldoening uit haalt, is “dingen gedaan krijgen die ik wil doen en daar klanten blij mee maken. Ik ben het gezicht voor nieuwe collega’s en klanten, dus doe ik mijn best om er wat leuks van te maken. Als ik iets kan oplossen voor een klant en ik daar een bedankje voor krijg, is die waardering heel fijn. Een van onze kernwaarden is niet voor niets ‘mistakes happen, apologize, fix it and learn’. Natuurlijk is het plannen van uitjes, kerstfeestjes, Extra Gezellige VrijdagMiddagBorrels (ExGezVrijMiBo’s) ook ontzettend leuk, omdat ik weet dat mensen dat geweldig gaan vinden.”

Fennie van Human Capital helpt je graag collega van Cat worden

Ben je nieuwsgierig naar de beruchte Visma | ProActive feestjes en uitjes? Werp dan vooral een blik op de vacatures en stuur je cv in naar Fennie. Wie weet verwelkomt Cat je wel op kantoor als je een sollicitatiegesprek hebt.

Lijkt het jou wat om met Cat te werken?

Vergeet dan niet een blik te werpen op de Visma| ProActive vacatures! Tijdens spelavonden en evenementen die Cat organiseert, kom je haar sowieso tegen! Bij jij er de volgende ExGezVrijMiBo bij?

Benieuwd naar de openstaande vacatures?

Bekijk alle opties op de vacaturepagina. We spreken je graag!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *